sglobiaemi-kashti
Сподели

Къщи на бъдещето

Хармонична среда
Устойчив начин на живот в хармония с природата

Идеите ни за хармонична среда на живот и енергийна автономност намериха въплъщение в концептуален проект "Къщи на бъдещето - Българево", създаден в партньорство с Фондация Заедност СЕГА. Целта е да се издигне туризма в България на високо ниво. Цялостният напредък на човека зависи в голяма степен от природата на мястото, където живее. Най-благоприятна среда за духовно постигане е тази, в която природните елементи са балансирани. Животът в такава местност се удължава, здравето се подобрява, духовната практика е лесна. Земята е подхранваща, има много течаща чиста вода, въздухът е чист, климатът е умерен. Именно създаване на такава жизнена среда е нашия фокус. Комфортен и устойчив начин на живот в хармония с природа. Селището е проектирано да създава перфектни условия за духовна практика.

Проектът е отворен! Ако желаеш да инвестираш в подобно Еко селище или просто да си построиш
такава къща, те очакваме!

ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ
m2
РАЗГЪНАТА ПЛОЩ
186 m2
ЕТАЖ 1
Жилищните структури са конструирани с греди от слоеста дървесина и хоризонтални метални пръстени от стоманени въжета, поддрържащи устойчивостта на структурата. Подовите контрукции са също от дървесина и създават цялостно присъствие на дървото като основен материал в комбинация със стъклото. Меките форми и минимален обем подпомагат енергийната ефективност на жилището и създават уют и топлина.
ЕТАЖ 1
-
chevron-left
chevron-right
КЪЩАТА Е ЖИВА

Космическите енергии създават в пространството форми, които им съответстват. И обратно: формите генерират в пространството енергиите, от които са създадени. Формата
е от основно значение за развитието на човешкото съзнание – Тук и Сега. Представете си природосъобразен начин на живот в комплекс от няколко къщи с използване на екологични източници на енергия. Архитектурата е вдъхновена от природни форми с вградени принципи на свещената геометрия и златното сечение. Границите чезнат. Резултатът - връзка с Вселената. Използваме светлина, символи, кристали за създаване на здравословна, хармонизираща среда за човека.

„Къщата е жива същност, тя е част от космоса и резонира с него. Формите, цветовете, материалите - всички средства, които архитектът ползва, са живи посредници, символи в азбуката на разумните същества. Свързващо звено между Единия и човека, къщата провежда енергиите на Божественото.“

Петър Дънов

chevron-left
chevron-right
СФЕРАТА 123

Мечтаеш ли да живееш в такъв дом?

Разгледай параметрите и се свържи с нас.
chevron-up